museum-digitalРівненська область
CTRL + Y
ru
Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова Живопис [Вст.994 Ж-132]
“Зруйновані німцями будинки по вул. Університетській у м. Харкові у період тимчасов� (Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

“Зруйновані німцями будинки по вул. Університетській у м. Харкові у період тимчасової німецько-фашистської окупації міста 1941-1943рр.”

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

На передньому плані ліворуч зображення зруйнованого триповерхового будинку у світло — коричневих тонах з білою рустованою поверхнею стін, побудованого у стилі модерн. Біля будинку різноманітні уламки, фрагменти стін, даху та завалений дерев’яний стовп. Праворуч будинку зображені дві жінки-перехожі. Одна з них вдягнена у синю сукню з білим узором, білу хустинку та світлі черевики, у правій руці маленька чорна сумочка. Друга жінка у синій блузці, спідниці у жовтих тонах, білих черевиках на ногах та з темною дамською сумочкою. На задньому плані — фрагментарне зображення частково зруйнованих будівель, побудованих у стилі модерн: багатоповерхової будівлі у світло-коричневих тонах, з подвійними прямокутними вікнами на всіх поверхах; до неї праворуч прилягає двоповерхова біла будівля з фігурними вікнами на двох поверхах; за нею також фрагментарні зображення двох двоповерхових будівель у світлих тонах. На вулиці багато перехожих у легкому одязі.
Небо на на малюнку блакитне, сонячне, з білими пухнастими хмарами.
У лівому нижньому куті авторський підпис: “А. Мартынов”, а у правому нижньому куті у два рядки напис: “Харьков/1944г.”
Зі зворотнього боку інвентарні номери, нанесені графітовим олівцем та зеленим фломастером.

Материал/Техника

Папір, графітовий олівець, акварель / акварель

Размеры

h — 41,5 см, a - 63 см

Карта
Заказано Заказано
1944
Мартинов, Анатолій Володимирович
Харьков
Подписано (автограф) Подписано (автограф)
1944
Мартинов, Анатолій Володимирович
Харьков
Куплено Куплено
1945
Харьков
[Привязка к времени] [Привязка к времени]
1943
[Привязка к времени] [Привязка к времени]
1945
[Привязка к времени] [Привязка к времени]
1941
1940 1947
Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова

Объекты из: Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова

Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова — один з найбільших музеїв України з давньою історією, провідний культурний центр Слобожанщини та...

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.