museum-digitalРівненська область
CTRL + Y
ru
Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова Живопис [Вст.47228 Ж - 1187]
Ж - 1187 (1) Ж - 1187 (2) (Комунальний заклад "Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова" Харківської обласної ради. CC BY-NC-SA)
Происхождение/Права: Комунальний заклад "Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова" Харківської обласної ради. / Сошніков Ігор Андрійович (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Предыдущие<- Далее->

Карикатура “Что день,то короче к могиле их путь”

Написать нам Процитировать эту страницу Подробнее об этом собрании (документ) (PDF) Рассчитать расстояние до текущего местоположения Архивные версии Добавить к сравнению Графический вид

Описание

Карикатура на білому папері, однобічна. У центрі зображений Гітлер, який, сидячи, “котиться” територією Польщі та Чехії, що підтверджується стилізованим зображенням Праги у вигляді протипіхотної міни та русла Вісли. Гітлер одягнутий у сорочку с краваткою, кітель з нацистською символікою, штани та розідрані чоботи. На плечі у нього зображена маленька фігура Гебельса, вдягнененого у цивільний костюм та черевики, який як мавпа чіпляється за фюрера . Ззаду Гітлера підштовхує радянський багнет, зображений праворуч, а зліва — направлені на нього три багнети, які уособлюють Францію, Британію та Америку. У правому нижньому куті — назва сюжету - напис олівцем: “Что день, то короче к могиле их путь” (мова російська).
Зображення окантовано тонкою лінійною рамкою.
Зі зворотнього боку інвентарні номери, написані чорною пастою від кулькової ручки.

Материал/Техника

Папір, графітовий олівець, туш/ Малюнок

Размеры

h- 14,8 см а - 21 см

Карта
Заказано Заказано
1943
Борис Ефимов
Москва
Пожертвовано / подарено Пожертвовано / подарено
1982
Іванович, Клепіков Вячеслав
Харьков
[Привязка к времени] [Привязка к времени]
1943
1942 1984
Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова

Объекты из: Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова

Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова — один з найбільших музеїв України з давньою історією, провідний культурний центр Слобожанщини та...

Связаться с институцией

[Состояние информации: ]

Примечания по использованию и цитированию

Представленная здесь текстовая информация может использоваться бесплатно в некоммерческих целях при условии указания источника. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Пожалуйста, указывайте в качестве источника не только интернет-представительство, но и название музея. Права на изображения указаны под большими изображениями (которые доступны при нажатии на маленькие изображения). Если там не указано ничего другого, действуют те же правила, что и для текстовой информации. Любое коммерческое использование текста или изображения требует согласования с музеем.